Onderhoudswerkzaamheden woning en bedrijfsbebouw
Woningonderhoud is eens in de zoveel tijd noodzakelijk voor de levensduur en uitstraling van uw woning. Wanneer een gebouw lang niet van onderhoud word voorzien, gaat het materiaal beschadigen of in het ergste geval kapot. Veel afnemers maken de keuze om hun gebouw om de één of twee jaar van groot onderhoud te laten voorzien. De voornaamste reden is een representativiteit en levensduur van het gebouw.
Woning en bedrijfsgebouw onderhoud
Wij kunnen u helpen met uw: zonnepanelen, dakkapellen, boeidelen, trespa/hout geveldelen, stenen geveldelen, dakgoten en de reiniging van uw terras. Dit kunnen wij op twee manieren doen, namelijk met osmose water of met de hoge druk. Grotendeels van de werkzaamheden worden gedaan met het osmose water systeem. Hiermee worden de onderdelen van het bebouw schoon geborsteld. Wanneer het weer in de houten/trespa delen zit, kan er gekozen worden om deze delen te waxen. Het waxen helpt om hardnekkig vuil van de houten/trespa platen af te halen en geeft een vuilafstotende laag. Bij veel onderhoudswerkzaamheden is waxen niet nodig. U kunt in de onderstaande video bekijken hoe het osmose water systeem werkt op dakkapellen en boeidelen.
Zonnepanelen onderhoud.
Uw zonnepanelen regelmatig reinigen levert u rendement op van 3 tot 5%. Viezigheid kan ervoor zorgen dat zonlicht wordt tegengehouden. Om het maximale rendement uit uw zonnepanelen te halen is een jaarlijkse reiniging aanbevolen. Wij hebben de juiste middelen om dit op een veilige manier te kunnen doen. Wij raden het af om zelf het dak op te klimmen. U zou kunnen vallen of uw zonnepanelen kunnen beschadigen. Wij nemen u dit werk graag uit handen. De zonnepanelen worden met het osmose water schoongeborsteld. Afhankelijk van de locatie kan het mogelijk zijn dat een hoogwerker nodig is om uw zonnepanelen schoon te maken.
Dakgoot reiniging
U kunt uw dakgoot het beste na de herfst laten reinigen. In de herfst komt uw dakgoot vaak vol te zitten met takjes en bladeren. Wanneer uw dakgoot verstopt zit met deze bladeren kan dit lekkages en aanslag op uw hout- of glaswerk veroorzaken. Ook zorgt een vrije dakgoot voor een goede afvoer. Afnemers kiezen er vaak voor om hun dakgoot leeg te laten halen in de periode januari t/m april van het jaar. Afhankelijk van de locatie is het leeghalen van de dakgoten nodig. Met veel bomen is het leeghalen van de dakgoten geadviseerd om dit één keer per jaar te doen. Wanneer u midden in de wijk zit zonder bomen, kan het voorkomen dat het leeghalen van de dakgoten één keer in de vijf jaar voldoende is.
Kijk verder naar hoe VTO u specifiek kan helpen bij uw gebouw:
Bedrijven - VVE - Rijtjeswoning - Twee onder eenkapwoning - Vrijstaande woning - Vrijstaand groot
Glazenwassen - Boeidelen - Dakkapellen - Zonnepanelen - Dakgoten leeghalen - Gevelreiniging - Binnen schoonmaak - Schilderen
Hieronder vindt u alle benodigde informatie over de verschillende de onderhoudswerkzaamheden.