.
.

Schilderen 

Om kwaliteit te leveren voor het schilderen van een gebouw gebruikt de vakman zijn kennis en ervaring. Iedere gebouw is anders, in de vormen van ontvetten, schoonmaken, schuren, kitten en lakken.

Schilderen als een vakman

Allereerst beginnen we met het ontvetten.  Na het schoonmaken van het kozijn, beginnen we met voorbereiden. Loszittende delen krabben we weg. Slechte kitnaden krabben we uit, zodat die later opnieuw gevuld kunnen worden. Na het krabben, maken we de werkplek netjes schoon. Na het voorbereiden, beginnen we met het schuren van het kozijn. Dit doen we om een goede hechting te creëren en een egaal oppervlak te krijgen. Geschilderde kozijnen schuren we altijd op met korrel 120. Kaal hout zouden we met korrel 80 schuren. Schuur het oppervlak altijd tot het mooi egaal is en tot het volledig gematteerd is. We letten altijd op dat we bij het schuren een goede afzuiging hebben of een stofkapje dragen. Na het schuren met de machine schuren we de moeilijk bereikbare plekken met handschuurpapier op. We schuren met de machine nooit langs het glas. Hier schuren we met handschuurpapier om nare krassen te voorkomen. Na het schuren, stoffen we het kozijn af met een stoffertje.

Na het volledig schuren van het kozijn, stippen we de kaal gekomen plekken aan met wat grondverf. We gebruiken hiervoor altijd goede verf van Sikkens of Sigma. We gronden niet te dik. Na het bijvlekken, plamuren we eventuele gaten en oneffenheden weg. Dit doen we met lakplamuur. Nu schuren we de geplamuurde plekken weer licht op met korrel 180. Na het schuren, kitten we de openstaande verbindingen en naden weer dicht. Voor het gronden, plakken we de ruiten netjes af. Hierdoor kunnen we snel en makkelijk werken. Een nieuwe kwast halen we altijd even over een schuurpapiertje. Dit voorkomt dat er loszittende haren in de verf blijven steken. Nu kunnen we het geheel in de grondverf zetten. De randjes met de kwast, de grote vlakken met de roller. Hierbij letten we op dat we de verf netjes verdelen. Hierdoor voorkomen we zakkers en druipers. Na het gronden, gaan we aflakken. Dit doen we op dezelfde manier als het gronden. De randen met de kwast. De grote vlakken met de roller. Hierbij letten we weer op het voorkomen van druipers en zakkers. Voor een extra mooi resultaat strijken we de gerollerde vlakken na met een kwast. Door de zon gaat de tape steeds vaster zitten. We verwijderen daarom na het aflakken zo snel mogelijk de tape. Mocht er toch verf op de ruiten gekomen zijn, dan verwijderen we dit met een glaskrabber.


Offerte schilderen

Bij het buiten schilderen wordt als eerst gekeken na de staat van de woning en/of gebouw. Hiervoor komt iemand langs van VTO om te kijken naar het werkelijke werk. In overleg met voorman die op locatie komt werken, wordt een offerte uitgebracht. Deze wordt binnen één week terug gecommuniceerd naar opdrachtgever per e-mail. Naar aanleiding van deze offerte wordt telefonisch gevraagd of VTO de opdracht mag uitvoeren. Bij verstrekking van de opdracht wordt vriendelijk verzocht de offerte per e-mail te bevestigen. 


Kan VTO u helpen met schilderen?

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn